PS Iustin Sigheteanul a sfinţit biserica din Călineşti, Protopopiatul Sighet

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a sfinţit duminică, 28 august 2016, biserica din Călineşti, Protopopiatul Sighet, după cum ne-a precizat Andrei Fărcaş.

După slujba de sfinţire, Preasfinţia Sa a fost oficiat Sfânta Liturghie în Altarul de Vară. În cuvântul rostit, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a explicat credincioşilor învăţăturile cuprinse în textul evanghelic duminical.

Biserica din Călineşti, deşi de dată recentă, piatra de temelie a fost pusă în 27 iunie 1999 şi ridicată între anii 2000-2005, din lemn, în stil tradiţional maramureşean, a început să aibă probleme de rezistenţă şi necesita lucrări de consolidare.

Preotul paroh Adrian Rednic, care slujeşte aici din 2010, a început lucrările de consolidare, dar şi de a realiza, prin lucrări adiacente, o construcţie cu elementele arhitecturale-funcţionale, la fel ca la bisericile vechi, fiind prima biserică ridicată în ultimii 20 de ani care are toate elementele vechilor biserici.

Pentru lucrările executate, preotul Adrian Rednic a fost ridicat la rangul de iconom.

Comentarii Facebook


Știri recente