PS Ioan Casian: Trăim într-o societate care, deși modernă, ne arată o lipsă a vigilenței spirituale

Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci și Sfântul Efrem cel Nou din localitatea Mono (Ontario), Canada, și-a sărbătorit sâmbătă, 13 mai 2017, hramul de vară. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei.

Din soborul slujitor au făcut parte: părintele Paisie Buhnilă, superiorul așezământului, precum și preoți din parohiile din zona metropolitană a orașului Toronto.

Cu ocazia sărbătoririi hramului, Preasfinția Sa a sfințit noile Antimise care vor fi trimise în parohiile Episcopii Ortodoxe Române a Canadei, a transmis Alexandru Popovici, din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

În cuvântul rostit, Ierarhul a subliniat importanța exemplului oferit de Sfântul Efrem cel Nou. De asemenea, ierarhul a atras atenția asupra lipsei de vigilență spirituală în societatea actuală.

Sfântul Efrem cel Nou este un exemplu pentru noi creștinii de astăzi, asemeni martirilor din primele secole. Trăim într-o societate care, deși modernă, ne arată o lipsă a vigilenței spirituale care ne face vulnerabili, a evidențiat ierarhul.

La final, Preasfinția Sa a mulțumit tuturor creștinilor prezenți pentru ajutorul pe care îl oferă permanent mănăstirii, precum și tuturor celor care au participat la primul Congres al Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei.

Comentarii Facebook


Știri recente