PS Ioan Casian îndeamnă la rugăciune pentru victimele avionului prăbușit la Teheran. Din 176 pasageri, 63 canadieni

Episcopul Ortodox Român al Canadei, Preasfințitul Părinte Ioan Casian, îndeamnă la rugăciune şi compasiune pentru victimele accidentului aviatic de la Teheran. Între cei 176 de pasageri ai aeronavei, 63 erau canadieni.

În tragedia de miercuri, 8 ianuarie 2020, au murit și cei 9 membri ai echipajului. Practic, nu a fost înregistrat niciun supraviețuitor.

PS Ioan Casian a făcut un apel la clericii și credincioșii Episcopiei Canadei să fie alături de cei afectați, indiferent de naționalitate, prin rugăciune și ajutor concret.

„Creștinii sunt alături de toți cei care suferă din cauza diferitelor evenimente triste, cum este cel al prăbușirii zborului UIA 752, întăriți în nădejdea vieții veșnice pe care au primit-o de la Hristos”.

„Să ne rugăm și noi, cler și credincioși ai Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei, în această perioadă ca Bunul Dumnezeu să aducă alinare familiilor afectate, să ocrotească pe cei rămași și să risipească toată suferința, tristețea și durerea din sufletele acestora”.

„Ne rugăm, de asemenea, ca Dumnezeul dragostei și al milostivirii să dea odihnă celor adormiți”.

Cetățenii canadieni erau din provinciile British-Columbia, Alberta, Manitoba, Ontario, Quebec și Nova Scotia. Printre victime nu s-au aflat cetățeni de origine română.

Foto credit: freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente