PS Ignatie: „A iubi pe cel de lângă tine înseamnă a-i da viață în inima ta”

Episcopul Huşilor, PS Ignatie, a oficiat marţi Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Botez în Parohia Burghelești, comuna Tanacu. Ierarhul le-a spus credincioşilor că ‘a iubi pe cel de lângă tine înseamnă a-i da viață în inima ta’.

După citirea textului biblic, Părintele Episcop a rostit o omilie în care a explicat cuvintele Sfântului Ioan Evanghelistul: ‘oricine urăște pe fratele său, este ucigaș de oameni’.

‘Atunci când urâm pe cineva, atunci de fapt l-am ucis în inima noastră. Sfântul Evanghelist Ioan îi numește pe cei ce manifestă ură ucigasi de oameni. Păcatul urii este mult mai greu decât am vrea să credem. Tu însuți, când urăști pe cineva, când nu poți să-l ierți, să-l accepți în inima ta, ai o povară foarte mare’, a spus Preasfinţia Sa.

În continuare, ierarhul a subliniat că ‘iubirea este cea care ne dă viață’ şi ‘toți avem nevoie de iubire’. Iar ‘când suntem în momente de cumpănă și cineva ne întinde o mână de ajutor, ne acordă atenție, dragoste, noi înviem, simțim că avem un rost pe lume’.

După Sfânta Liturghie a urmat Taina Sfântului Botez pentru fiica preotului Mihail Pleșca, parohul acestei parohii. Preasfinția Sa a explicat, într-o scurtă cateheză, semnificațiile principalelor momente din slujba Sfântului Botez, îndemnând pe toți cei prezenți la o mai mare atenție față de propriii copii, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu prilejul vizitei, Episcopul Hușilor a oferit Sfântul Antimis bisericii din Burghelești.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente