PS Ieronim Sinaitul, îndemn la atenție: Până și peștii au auzit chemarea lui Dumnezeu

Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul a adresat duminică îndemnul de a fi atenți la chemările pe care ni le adresează Dumnezeu și de a nu ezita să oferim un răspuns imediat.

Vorbind despre „Pescuirea Minunată” (Luca 5: 1-11) unde peștii „care au un altfel de sistem auditiv decât noi oamenii” au auzit și au dat curs chemării Creatorului, Preasfinția Sa a semnalat că sunt unii oameni care nu-L cunosc, nu-L văd și nu-L aud pe Dumnezeu din cauza negurii păcatelor lor.

Ierarhul a atras atenția că dacă nu auzim și nu răspundem imediat la chemarea divină s-ar putea să nu ne mai întâlnim cu ea.

„Să nu zăbovim! Ne cheamă poate la o faptă bună care atunci are timpul ei să se împlinească. Să nu spunem «Lasă Doamne că o s-o facem mai încolo!» ci să răspundem îndată. Fiecare lucru în lumea aceasta, dar cu atât mai mult în viața spirituală, își are timpul său și dacă refuzi poate întâlnești chemarea mai târziu sau poate niciodată”.

Episcopul vicar patriarhal a evidențiat că răspunsul presupune deseori jertfă precum cea a peștilor care „s-au aruncat în mreajă la porunca Mântuitorului”.

„Când Hristos le-a poruncit, s-au dus așa precum sfinții și mucenicii Bisericii lui Hristos au mers și și-au dat viața pentru credința lor pentru mersul înainte al Bisericii iar sângele lor a devenit temelia înmulțirii credinței, izvorul și puterea Bisericii”.

„Iată ce învățăminte frumoase primim din această Evanghelie care la prima ascultare pare derularea unui episod oarecum obișnuit din viața unor pescari din Galileea neamurilor!”, le-a spus bucureștenilor PS Ieronim Sinaitul.

Preasfinția Sa a slujit duminică în Catedrala Patriarhală.

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente