PS Ieronim a slujit împreună cu Episcopul Basarabiei de Sud la Filipeni și la memorialul de la Haragîș

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a slujit împreună cu Episcopul Basarabiei de Sud la Filipeni, în raionul Leova, unde biserica monument național „Sf. Împărați Constantin și Elena” și-a serbat hramul pe stil vechi. După hram, ei au oficiat slujba de pomenire a victimelor accidentului aviatic de la Haragîș.

La slujba de la Filipeni, Preasfințitul Părinte Ieronim a vorbit despre meritele marilor Împărați, întocmai ca Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, încurajând pe părintele Paroh Ioan Goreanu și credincioșii parohiei să-și ducă crucea slujirii cu demnitate până la capăt.

Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Filipeni are peste o sută de ani și este considerată monument național. A fost construită în 1917 și nu a fost închisă niciodată de autoritățile ateiste instalate odată cu ocupația sovietică. Lăcașul a trecut prin ample lucrări de consolidare și renovare, finalizate în 2017, la un secol de existență.

După hram, participanții au mers la Haragîș, unde au oficiat slujba parastasului pentru cei patru membri ai echipajului SMURD care și-au pierdut viața într-o misiune de salvare cu cinci ani în urmă.

Au participat Excelența Sa Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, Anca Corfu, Consulul General al României la Cahul, ofițeri din România și Republica Moldova, precum și reprezentanți SMURD.

Părintele Episcop Veniamin a vorbit după slujbă despre eroismul zilelor noastre și jertfelnicia celor patru membri ai echipajului SMURD.

Participanții au ținut un minut de reculegere în memoria acestora și au depus flori la memorialul eroilor SMURD ridicat la locul tragediei aviatice.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente