PS Emilian la pomenirea de 8 ani a Părintelui Iustin Pârvu: L-a iubit pe Dumnezeu din toată ființa lui

Credincioși din întreaga țară s-au adunat sâmbătă la mormântul părintelui Iustin Pârvu cu ocazia împlinirii a 8 ani de la plecarea sa la cele veșnice.

PS Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie la altarul de vară al mănăstirii, apoi slujba de pomenire la mormântul părintelui de la Mănăstirea Petru-Vodă.

În cuvântul adresat celor prezenți, ierarhul a spus că „Părintele Iustin l-a iubit pe Dumnezeu din toată ființa lui, și în închisoare, și în libertate, și în momentele de bine, și în cele de încercare, și se vede acest lucru prin viața lui minunată, sfântă și dumnezeiască”.

„Poruncile Lui au fost mai presus de orice în viața și lucrarea părintelui. Asculta de Dumnezeu mai mult decât să asculte de oameni, și se vede că prin faptele lui deosebite, prin ucenicii pe care i-a format, prin mulțimea de oameni pe care i-a spovedit, a împlinit poruncile lui Dumnezeu și mai mult decât atât, a sădit în fiecare dragostea lui Dumnezeu. Jertfa lui pământească, bisericească, sfânta, a fost o jertfă închinată Bisericii și implicit lui Dumnezeu”.

Foto credit: Flavius Popa / Doxologia

Renumitul duhovnic de la Mănăstirea Petru Vodă, Părintele Iustin Pârvu s-a născut în data de 10 februarie 1919. Pentru convingerile sale religioase, părintele Iustin a efectuat 17 ani de detenţie în timpul regimului comunist. În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă, pe care a condus-o ca stareț până la trecerea sa la Domnul, în seara zilei de 16 iunie 2013, la vârsta de 94 de ani.

Foto credit: Flavius Popa / Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente