PS Damaschin Dorneanul la resfinţirea Mănăstirii Humor: Dumnezeu niciodată nu te lasă fără un răspuns bun

„Să fie Dumnezeu cel către care alergăm, deoarece, în altă parte, de cele mai multe ori, alergăm cam degeaba. Un om te ajută azi. Mâine te poate uita, dar la Dumnezeu când te-ai dus, niciodată nu te lasă fără un răspuns bun”, a spus duminică Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei în predica de la resfinţirea Mănăstirii Humor.

Lăcaşul de cult a fost resfinţit în urma încheierii lucrărilor de restaurare efectuate în ultima vreme.

Sigiliul Sfintei Mese. Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Ierarhul a urat tuturor ctitorilor şi celor prezenţi să aibă parte de „răspunsul bun” venit din partea Mântuitorului.

„Acest răspuns bun să-l primească toţi ctitorii mănăstirii Humor dintru început şi până acum. Acest răspuns bun, la înfricoşătoarea judecată, să-l primiţi fiecare dintre dvs care aţi fost astăzi la prima slujbă de sfinţire în această grea perioadă prin care trecem: sfinţire în timp de pandemie; Răspuns bun să aflaţi dvs pentru fiecare dar pe care l-aţi adus aici, pentru fiecare rugăciune pe care aţi făcut-o, pentru tot ceea ce faceţi pentru sfintele lui Dumnezeu biserici”.

Moment de la slujba de sfinţire. Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Trebuie să adresăm mulţumiri lui Dumnezeu în orice clipă a vieţii noastre, a spus Preasfinţia Sa.

„Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru că toata viaţa ne aşteaptă ca să ne facem din nou sfinţi, să ne curăţim sufletul, să ne curăţim inimile şi să-L bucurăm pe El, Tatăl nostru. Să-L bucurăm pe El, Dumnezeul nostru, Mântuitorul, Doctorul şi Vindecătorul sufletelor noastre. Fie numele Lui binecuvântat.

Mănăstirea Humor a fost inclusă în anul 1993 de UNESCO pe lista patrimoniului cultural mondial, în grupul bisericilor pictate din nordul Moldovei.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Comentarii Facebook


Știri recente