PS Benedict Bistrițeanul: Stihul „Miluiește-mă Dumnezeule, miluiește-mă!” este deschizător al Împărăției lui Dumnezeu

„Această rugăciune Miluiește-mă, Dumnezeule, miluiește-mă! socotesc că este deschizător al Împărăției lui Dumnezeu și în același timp este mângâietor pentru inimile noastre”, a spus miercuri seara Preasfinţitul Părinte Benedict Bistrițeanul. 

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a oficiat la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul clujean Mănăștur slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit a treia parte a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, ierarhul că atmosfera de la Canon „ne conduce în această stare a Împărăției lui Dumnezeu” prin invitaţia către „o călătorie personală în istoria omului dintotdeauna și până la capătul lumii”.

„Istoria Vechiului Testament și istoria întregii omeniri devine istoria mea. Eu sunt păcătosul despre care se vorbește în Canon, eu sunt păcătosul și îndureratul care are nevoie de vindecare, nu doar cei pomeniți, eu sunt acela. Și atunci ce fac? La fel cum au făcut ei în acele vremuri, sunt chemat să mă pun înaintea lui Dumnezeu”.

El a mai explicat că această perioadă litugică reprezintă „o şansă” pe care Dumnezeu ne-o oferă prin lucrarea Bisericii.

„Ne liniștim mai mult decât în alte perioade ale anului. Cercetăm Biserica mai mult. Mai puțin televizor, mai puțin internet, mai puțină gălăgie, mai puțină umblare, mai puține vizite… De ce?! Ca să facem mai mult loc lui Dumnezeu în viața noastră”, a conchis Părintele Episcop.

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul clujean Mănăștur, închinată Eroilor Revoluției din decembrie 1989, a fost construită între anii 1990-2018, fiind cunoscută sub numele de „Catedrala din Mănăștur”.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente