PS Benedict Bistriţeanul: Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de Cer. Să nu uităm acest lucru!

„Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de Cer. Să nu uităm acest lucru, iar dacă într-o societate există copii, înseamnă că avem speranțe”, a spus PS Benedict Bistriţeanul de Ziua Internaţională a Copilului.

În interviul oferit pentru Radio Renaşterea, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a subliniat că în zilele noastre, „în care familia sau identitatea familiei este pusă sub semnul întrebării”, este mare nevoie de „responsabilitate și responsabilizare” faţă de copii.

Apoi, ierarhul a amintit de cuvintele Mântuitorului, Lăsaţi copiii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că a unora ca aceştia este împărăţia cerurilor (Matei 19:14), după care a prezentat principalele lucruri pe care le putem învăţa de la copii:

  • Să primim totul cu mulțumire, chiar și fără motiv, să învățăm să ne bucurăm de viață și să fim mulțumitori;
  • Să nu stăm locului niciodată, să nu ne astâmpărăm până când nu facem lucrurile frumoase, până nu ne împlinim vocația noastră și, să mai știm ceva, pentru a primi este foarte important să cerem cu insistență. Ei, copiii, când vor ceva, într-atât cer și într-atât lucrează, până când primesc;
  • Dincolo de acestea mai putem adăuga și simplitatea cu care ei privesc viața și încrederea pe care o au în părinții lor, asemeni lui Dumnezeu;
  • Bucurându-ne de ei, și noi cei mari, să nu uităm că nicicând nu e târziu.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente