PS Atanasie de Bogdania a sfințit pictura bisericii românești din Catania

La început de an bisericesc, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania s-a aflat în Catania, informează Episcopia Italiei.

Marți, 1 septembrie 2020, Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei a sfințit pictura bisericii „Sfânta Muceniță Agata” și a prezidat ședința protopopială a preoților din Sicilia.

Preasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți la sfințire despre viața Sfântului Dionisie Exiguul, ocrotitorul Episcopiei Italiei, cel care a pus bazele sistemului de numărare al anilor începând cu nașterea Domnului nostru Iisus Hristos și a inițiat fundamentele disciplinei dreptului canonic.

Cu ocazia începutului de nou an bisericesc, PS Atanasie le-a urat tuturor alese împliniri duhovnicești.

Icoana Sfântului Dionisie Exiguul, ocrotitorul Episcopiei Italiei și cea a Sfintei Agata, ocrotitoarea parohiei din Catania.
Icoana Sfântului Dionisie Exiguul, ocrotitorul Episcopiei Italiei și cea a Sfintei Agata, ocrotitoarea parohiei din Catania. ©Episcopia Italiei

La ședința protopopială, ierarhul i-a îndemnat pe preoții români din Sicilia să răspundă cu multă responsabilitate tuturor nevoilor comunității românești din această zonă, în special în ceea ce privește activitatea social-filantropică, atât de necesară în această perioadă dificilă pe care o traversăm.

Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania a fost distins de Președintele României cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler pentru activitățile filantropice ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei în perioada pandemiei.

Sfânta Muceniță Agata este considerată ocrotitoarea orașului italian Catania pentru că în acele locuri a suferit martiriul în anul 251. Drept urmare, Parohia Ortodoxă Română din Catania a fost închinată încă de la fondare (2006) Sfintei Agata.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente