PS Atanasie de Bogdania a dus Lumina Învierii și a slujit în cel mai mare penitenciar din Italia

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a oficiat marți Utrenia Învierii și a împărțit Lumina Învierii pentru deținuții din Penitenciarul Rebibbia, cea mai mare închisoare din Italia.

Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a slujit Utrenia Învierii în toate cele patru sectoare ale închisorii.

Ierarhul a fost însoțit de Pr. Bogdan Petre, Consilier al departamentului pentru închisori al Eparhiei, Pr. Andrei Sfredel, Parohia Roma 6 – Monterotondo, Pr. Ioan Gherasimescu, Parohia Roma 3.

În penitenciarul de la Rebibbia sunt încarcerați aproximativ 100 de români, alături de creștini ortodocși de alte naționalități: albanezi, georgieni, macedoneni, sârbi, ucraineni, ruși și lituanieni. Pentru fiecare dintre aceștia, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei asigură asistență duhovnicească și materială.

La finalul fiecărei slujbe, PS Atanasie de Bogdania i-a binecuvântat pe cei prezenți și le-a oferit ouă roșii, cozonac și pască.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin Departamentul pentru Închisori, oferă asistență religioasă deținuților de la Penitenciarul Rebibbia încă din anul 2008, unde sunt oficiate slujbe săptămânal în fiecare zi de marți.

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente