PS Antonie de Orhei: Prin iubirea aproapelui arătăm că-L iubim pe Dumnezeu

PS Antonie de Orhei la parohia Sfantul Ierarh Nicolae din Vadul Leca rn Telenesti 17 septembrie 2017 (6)

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului le-a vorbit duminica aceasta credincioşilor prezenţi în biserica din satul Vadul Leca despre porunca biblică a iubirii. Preasfinţia Sa a explicat că de împlinirea acesteia depinde mântuirea noastră, iar iubirea îndreptată spre aproapele dovedeşte iubirea cu care îl preţuim pe Dumnezeu. Prin iubirea aproapelui arătăm că-L iubim pe Dumnezeu, a subliniat ierarhul.

PS Antonie a explicat că dragostea ne legă de semeni şi de Dumnezeu. Nu putem afirma că-l iubim pe Dumnezeu pe care nu-L vedem, a evidenţiat ierarhul, dacă nu-l iubim pe semenul nostru pe care îl vedem.

Mântuitorul ne îndeamnă să-l iubim pe aproapele ca pe noi înşine. Şi ne mai spune Mântuitorul că iubirea aproapelui este asemenea iubirii lui Dumnezeu. Acelaşi sentiment, iubirea, suntem îndemnaţi să-l arătăm şi faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni. De ce? Dumnezeu este dragoste. Şi doar această stare ne apropie de Dumnezeu şi de semeni.

Duminică, 17 septembrie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Aducerea Moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae” din satul Vadul Leca, raionul Teleneşti, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

La final, PS Antonie a adus mulţumiri părintelui Mihail Golban pentru slujirea sa jertfelnică a comunităţii de creştini ortodocşi din satul Vadul Leca, în mijlocul căreia părintele se osteneşte de douăzeci şi şapte de ani, şi i-a dăruit o carte cu conţinut teologic pentru biblioteca parohială.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente