PS Antonie de Orhei: Naşterea Domnului este o sărbătoare a darurilor şi a bunătăţii

Creştinii ortodocşi din  Republica Moldova au sărbătorit sâmbătă, 07 ianuarie 2017, praznicul Naşterii Domnului Iisus Hristos, în conformitate cu calendarul iulian.

În ziua de cinstire a marelui praznic, Preasfințitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir din satul Hârbovăţul Nou, raionul Anenii Noi, notează site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

După Sfânta Liturghie, părintele diacon Marin Osoianu a citit Pastorala Înaltpreasfinţitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, la Praznicul Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos.

În continuare, Preasfinția Sa a vorbit despre obiceiul de a colinda şi a face daruri.

Naşterea Domnului este o sărbătoare a darurilor şi a bunătăţii. Făcând daruri semenilor, noi răspundem marelui Dar făcut de Dumnezeu omenirii – Pruncul Iisus. Făcând daruri noi îl imităm pe Dumnezeu, răspundem bunătăţii lui Lui şi devenim şi noi mai buni. Darul lucrează tainic în sufletul nostru, ne schimbă. Cu daruri mulţumim şi colindătorii care ne trec pragul. Ei reprezintă pe îngeri, care intră în chip nevăzut în casă noastră. De aceea se spune: casa colindată este casă binecuvântată, pentru că este vizitată de îngeri, a spus ierarhul.

La final, ierarhul, preotul paroh şi creştinii prezenţi la Sfânta Liturghie au fost colindaţi de mai mulţi copii. Fiecare copil a fost răsplătit cu daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente