Protos. Ieronim Gheorghiță de la Techirghiol va fi noul stareţ al Mănăstirii Negru Vodă

Părintele Protosinghel Ieronim Gheorghiţă, duhovnicul Aşezământului monahal de la Techirghiol, urmează să fie numit stareţ al Mănăstirii Negru Vodă din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Mănăstirea Sfânta Maria – Techirghiol din judeţul Constanţa este Stavropighie Patriarhală, adică se află sub directa ascultare a Patriarhului României.

„La solicitarea noastră, Părintele Patriarh Daniel a dat înalta binecuvântare și aprobare prin care protosinghelului Ieronim Gheorghiță să i se îngăduie ieșirea din Arhiepiscopia Bucureștilor și închinovierea sa în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, cu viețuirea în Mănăstirea «Negru Vodă» și ascultarea de stareț al vetrei monahale muscelene” a declarat Arhiepiscopul Calinic pentru Jurnalul de Argeş.

Prezentarea noului stareţ va avea loc în data de 19 iulie 2020.

„Nădăjduim ca Domnul Dumnezeu să ne ajute ca noul stareț să se ostenească și să continue lucrările de restaurare a așezământului monahal muscelean și să întărească obștea cu personal bine pregătit, responsabil chemării sfinte în locul plin de istorie, cultură și slujire dumnezeiască”, a declarat Arhiepiscopul Calinic.

Părintele Ieronim a fost apropiat al fostului stareţ, Serafim Caiea, trecut în veşnicie luna trecută. El a intrat ca novice în obştea mănăstirii Negru Vodă în anul 1996, la vârsta de 16 ani. La tunderea în monahism, părintele Serafim i-a fost naş de călugărie actualului duhovnic al Mănăstirii Techirghiol şi viitor stareţ al Mănăstirii Negru Vodă.

Mănăstirea Sfânta Maria

Mănăstirea „Sfânta Maria“ şi Casa de odihnă patriarhală de la Techirghiol, jud. Constanţa, au fost organizate  pe locul unui sanatoriu mai vechi, întemeiat în anul 1928 de Patriarhul Miron. A fost nnumită stavropighie şi casă de odihnă patriarhală în anul 1951 de Patriarhul Justinian.

Foto credit: Jurnal de Argeş

Comentarii Facebook


Știri recente