Protopsaltul Meletius Shattahi despre situația din Siria: Este important să nu pierdem liniștea lăuntrică, pacea lui Hristos

Ierodiaconul Meletius Shattahi din Republica Arabă Siriană a susținut marți la Ateneul din Iași o conferință pe teme situației creștinilor din Siria.

Evenimentul a avut loc cu ocazia Festivalului-Concurs Coral Internațional pentru tineret Gavriil Musicescu, ce se desfășoară la Iași în perioada 1-9 iulie 2017.

Conferința și discuțiile publicului cu protopsaltul sirian au fost moderate de Pr. Dr. Marcel Cojocaru, cadru universitar la Facultatea de Teologie din Iaşi. Acesta a explicat în ce fel Siria poate fi atașată ideii de creștinism.

În general Siria este asociată cu islamul, dar pe aceste teritorii au trăit în vechime popoare semite din aceeași gintă de neam cu evreii, o populație cu totul deosebită de cea arabă, a precizat părintele profesor, conform doxologia.ro.

Invitatul a prezentat situația actuală a creștinilor din Siria și a discutat cu publicul. Ierod. Meletius a subliniat că din secolul întâi și până în prezent creștinii sirieni au fost persecutați.

Poate că aceasta este crucea noastră, pe care trebuie să ne-o asumăm. Chiar dacă avem sau nu pace în țară, mai important este să nu pierdem liniștea lăuntrică, pacea lui Hristos, a spus părintele Meletius.

La final, invitatul din Siria a susținut un recital de muzică psaltică.

Ierodiaconul Meletius Shattahi este protopsalt al Catedralei din Damasc şi dirijor al Corului ortodox Lyra al Patriarhiei Ortodoxe a Antiohiei şi a întregului Rasărit.

© doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente