Protopopiatul Turda, ajutor concret în valoare de 52.400 lei de la începutul stării de urgență

Protopopiatul Turda s-a alăturat eforturilor Patriarhiei Române de ajutorare a persoanelor afectate, dar și a medicilor care luptă cu noul coronavirus.

Activitățile au fost organizate prin Biroul de Asistență Socială a Protopopiatului Turda, din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Clericii și credincioșii din Protopopiatul Turda au distribuit alimente, au oferit suport financiar, dar și materiale de strictă necesitate.


Patriarhia Română a oferit ajutor de 2.278.396 lei în perioada 20 – 27 aprilie 2020


Preotul Marcel Gheberta, corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Turda, a afirmat că în acest proiect social s-au implicat aproximativ 150 de clerici, angajați și voluntari ai parohiilor.

„S-au distribuit către aproximativ 700 de persoane din întreg Protopopiatul ajutoare materiale de primă necesitate în valoare de 4500 lei, dar și alimente în valoare de 30.000 lei.  Au fost oferite și ajutoare pentru spitalele din Turda și Câmpia Turzii, care au însumat 17.000 de lei”.

„De asemenea, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Vârstnice Acoperământul Maicii Domnului din Turda a fost sprijinit cu 900 de lei”, a mai spus Părintele Marcel Gheberta.

Acțiunile de sprijin vor continua și în perioada următoare.

Foto credit: Radio Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente