Protopopiatul Ortodox Român de Emilia Romagna alături de cei afectați de cutremur

Ieri, 31 mai, Preacucernicul Pr. Protopop Constantin Totolici, parohul Parohiei Ortodoxe Române „Sfintele Femei Mironosițe” din Modena și protopop al Regiunii Emilia Romagna, a cercetat zona afectată de cutremur – Bassa Modenese – cum este cunoscută în provincia de Modena, fiind însoțit de către P.C. Pr. Mihail Ciocârlan, de la Parohia „Sfântul Ierarh Spiridon”, de la Reggio-Emilia.

Disperarea și panica a cuprins întreaga provincie de Modena, chiar și în zonele mai puțin afectate oamenii refuzând să mai doarmă în casele lor; frica i-a cuprins pe toți. Parcurile sunt pline de locuitori ai Modenei, deși în oraș nu s-au înregistrat probleme grave (blocuri căzute sau crăpate substanțial).

Trebuințele sinistraților sunt mari, de la haine, cearceafuri, paturi, apă și mâncare, până la confortul moral și spiritual. Mulți dintre românii și moldovenii din zona s-au îndreptat către regiunile mai sigure, Lombardia, Piemonte, etc., unde locuiesc la rude sau la prieteni. Mulți au plecat acasă deja după primul cutremur din noaptea de 20 mai.

Sinistrații au nevoie imediată de cearceafuri, paturi, haine, mâncare (conserve, ceai solubil, cafea solubilă, brioșe, biscuiți, etc.), fiind nevoiți să-și părăsească propriile case în mod inopinat și putând să ia cu ei doar hainele cu care erau îmbrăcați”.

Duminică după masă, la orele 17:30, preoții din Protopopiatul Emilia Romagna se vor reuni la biserica parohiei de la Modena, pentru a săvârși Taina Sfântului Maslu pentru toți cei afectați fizic sau sufletește de cutremur.

Comentarii Facebook


Știri recente