Protopopiatul Onești: Arhiepiscopul Ioachim a distribuit pachete pentru Masa Bucuriei

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a participat la Sinaxa Preoților din Protopopiatul Onești, organizată la începutul acestei săptămâni la sediul protoieriei. Cu acest prilej, ierarhul a vizitat cantina protoieriei și a împărțit hrană caldă nevoiașilor.

Astfel, după lucrările sinaxei, Arhiepiscopul Bacăului și-a exprimat dorința de a se întâlni cu lucrătorii și voluntarii de la Masa Bucuriei, proiectul prin care protoieria oferă zilnic o masă caldă pentru aproximativ 100 de persoane.

Ierarhul a vizitat sediul cantinei, le-a oferit tuturor celor implicați câte un mic dar în bani și le-a distribuit pachete alimentare celor care au venit la cantină să primească acest ajutor.

Nu este prima dată când Arhiepiscopul Romanului și Bacăului le slujește astfel celor nevoiași.

În sediul Protoieriei Onești este amenajată și Capela „Sf. Ioan Teologul”, sfințită în 2021 de Părintele Arhiepiscop Ioachim. Doritorii pot organiza pomeniri pentru cei adormiți, proiect care sprijină și funcționarea Mesei Bucuriei.

Pentru că orașul Onești este pus sub ocrotirea Sf. Ștefan cel Mare, proiectul „Masa Bucuriei” mai este cunoscut și ca „Prânzul Ștefanian”. Cantina mai sprijină, cu alimente neperisabile și hrană caldă, copiii și tinerii din centrele rezidențiale din Onești și Tg. Ocna.

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a vizitat cantina socială a Protoieriei Onești și le-a distribuit pachete cu hrană caldă săracilor luni, 16 ianuarie 2022. Foto: Facebook / Ioan Bârgăoanu

Donează pentru Masa Bucuriei

Asociația Patmos Onești
CIF: 40031863
Cont: RO95RNCB0030161762300001
Banca: BCR FILIALA ONEȘTI

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Protoieria Onești

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…