Protopopiatul Brașov trimite ajutoare ucrainenilor care așteaptă cu zilele să intre în România  

Protopopiatul Brașov, prin Parohia „Sfânta Treime” – Tocile II, a încheiat un parteneriat umanitar cu Departamentul de protecție socială a statului ucrainean, prin care trimite ajutoare persoanelor găzduite, în drumul lor spre Vama Siret, la Centrul Cultural Român „Buna Vestire” Storojineț.

Parteneriatul intitulat „Podul Solidarității Umane” a fost inițiat de Pr. Dănuț Gheorghe Benga, protopopul Brașovului, și pus în practică cu ajutorul parohiilor, a Centrului Social „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” Ghimbav II și a Protopopiatului Făgăraș.

Pe această cale, la Centrul Social Ghimbav II au fost colectați aproximativ 25 de europaleți, constând în articole vestimentare, alimente neperisabile și produse de igienă.

La Centrul Umanitar din Brașov, înființat și coordonat de Pr. Aurelian Reit de la Parohia Ortodoxă Sfânta Treime”, au fost colectați 132 de europaleți, constând în aparatură medicală, medicamente, pături, saltele, saci, pilote, perne, corturi, articole vestimentare și alimente neperisabile.

Un prim transport de ajutoare a plecat joi, 3 martie, din Brașov spre Ucraina. Transporturile vor continua și în săptămânile următoare. „Atât timp cât războiul va continua, acțiunea de ajutorare va merge înainte”, anunță Mitropolia Ardealului.


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.
S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente