Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor alături de pelerinii de pe „Colina Bucuriei”

Sectorul social filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor împreună cu protopopiatele din cadrul eparhiei oferă credincioșilor pe parcursul zilelor de pelerinaj mâncare, apă, cafea și ceai. Primele protopopiate care au venit în sprijinul pelerinilor au fost Câmpina, Ploiești Sud și Ploiești Nord. Acestea au oferit luni, 24 octombrie 2016, 3000 de sandwich-uri, ceaiuri și cafele pelerinilor prezenți la sfintele moaște.

Potrivit părintelui Grigorie Melnic, protopopul Protopopiatului Câmpina, acțiunea de ajutorare a pelerinilor a devenit deja o tradiție pentru Protoieria Câmpina, notează Trinitas Tv.

A devenit o tradiție pentru Protoieria Câmpina ca în aceste zile de mare sărbătoare să fim aici la București. Vin oameni din întreaga țară pentru a se închina sfintelor moaște. Credincioșii stau ore în șir pentru a se împărtăși din harul lui Dumnezeu care este prezent  în sfinți, a spus părintele Grigorie Melnic.

La rândul său, părintele Adrian Cosmin Matei, protopopul Protopopiatului Ploiești Nord, a arătat că protoieria dorește să fie alături de pelerinii prezenți la hram.

Mare bucurie pentru credincioșii din protoieria Ploiești Nord și pentru parohiile care fac parte din această protoierie să fie și anul acesta alături de pelerinii care au venit să îl cinstească pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din București și pe Sfântul Arhidiacon Stefan, a evidențiat părintele Adrian Cosmin Matei.

Părintele Mihăiță Stroe, protopopul Protopopiatului Ploiești Sud, a evidențiat că parohiile protopopiatului au dorit să vină în întâmpinarea pelerinilor.

Anul acesta, ca de fiecare dată, este o bucurie pentru toți creștinii din parohiile ploieștene să dăruiască  câte ceva celor ce jertfesc pentru a ajunge la sfintele moaște, a spus părintele Mihăiță Stroe.

Astfel de acțiuni vor avea loc pe toată perioada pelerinajului prilejuit de hramul Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente