Protoieria Ploiești ajută sinistrații din județul Olt

În ultimii ani țara noastră a fost greu încercată de calamități, anul acesta fiind afectate județele Caraș Severin, Gorj, Vâlcea și Olt. Astfel că, în intervalul 01-15 august 2014 la parohiile din Protoieria Ploiești s-a organizat o colectă pentru ajutorarea celor afectați de inundații.

„Fii Bisericii Neamului nu au rămas indiferenți la suferința acestor oameni încercați datorită inundațiilor, credincioșii din Protoieria Ploiești răspunzând apelului făcut de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și au strâns, după părerea noastră, cantități deosebit de importante de alimente și bunuri de primă necesitate pentru sinistrații din județul Olt”, a spus Pr. Protoiereu Ștefan L. Mușat.

După cum aflăm de la Pr. Protoiereu Ștefan L. Mușat s-au strâns numeroase ajutoare pentru cei aflați în nevoi: „În intervalul 01-15 august 2014 la parohiile din Protoieria Ploiești au fost colectate următoarele produse alimentare si bunuri de uz casnic: ulei – 822 litri, zahăr – 806 kg , orez – 494 kg, mălai -259 kg, făina -575 kg, diverse alimente (conserve, pasta tomate ,biscuiți, paste făinoase, etc) – 2123 kg, cereale -6425 kg, produse igienico – sanitare – 130 kg, pilote – 30 buc, lenjerie – 20 buc., încălțăminte -24 buc., haine (noi și second hand) – 1500kg”.

Ajutoarele au fost distribuite în Protopopiatul Slatina, Episcopia Slatinei și Romanaților.

„Cu sprijinul doamnei prefect Rodica Paraschiv și a domnului colonel Nicolae Popescu, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Prahova, întreaga cantitate a fost transportată la credincioșii afectați de inundații din Parohia Jitaru, Protopopiatul Slatina din Episcopia Slatinei și Romanaților, unde au adus o mare bucurie acestor oameni greu încercați. Pe această cale mă simt dator să mulțumesc credincioșilor și preoților din Protoieria Ploiești, care s-au ostenit și au făcut colecta, Prefecturii Prahova și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Prahova care au înlesnit transportarea acestor alimente în zona calamitată”, a mai spus Pr. Protoiereu Ștefan L. Mușat.

Ajutoarele au fost strânse de credincioșii parohiilor din Protopopiatul Ploiești, în cadrul campaniei „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia”.

Comentarii Facebook


Știri recente