Promovarea educației creștine la Timișoara

Școala primară „Sfântul Antim Ivireanul” în parteneriat cu Grădinița „Troița”, aflate sub patronajul Arhiepiscopiei Timișoarei și al Asociației „Prologos”, au organizat cea de-a doua ediție a Zilelor Educației Ortodoxe, în perioada 26-28 septembrie. Cu această ocazie au avut loc diferite evenimente, unde cei mici au avut parte de o serie de activități, concursuri și programe educative.

Potrivit Ziarul Lumina, evenimentul a debutat joi, 26 septembrie, când în Biserica Ortodoxă se prăznuiește Adormirea Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, ocrotitorul grădiniței: copiii au participat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica cu hramul „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”, din incinta Centrului eparhial din Timișoara, de pr. Silviu Damșe, cel care se ocupă de creșterea duhovnicească a copiilor de aici. Apoi seara, copiii grupei mari a Grădiniței „Troița” au realizat un program artistic la sediul unității școlare, aflat în Timișoara pe str. Academician Alexandru Borza nr. 8, unde au fost intonate cântece patriotice, s-au realizat jocuri și au fost rostite rugăciuni. Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent la eveniment pr. Zaharia Pereș, consilier cultural la Centrul eparhial, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Totodată, părintele a apreciat activitățile pe care grădinița le desfășoară în aceste zile și aportul cadrelor didactice, care se străduiesc să ofere o educație aleasă și armonioasă, dovadă și comuniunea frățească promovată la eveniment. La eveniment au participat părinții copiilor, cadre didactice, reprezentanți ai inspectoratului școlar și alți invitați.

„În primul rând vreau să felicit părinții pentru implicare, dragostea pe care ați manifestat-o aducându-vă copiii la această grădiniță. De asemenea, felicit și copilașii pentru frumosul moment artistic prezentat, precum și pe dna directoare, pe educatoare și pe toți cei implicați în desfășurarea evenimentului. Ne bucurăm de colaborarea deosebită ce o avem cu Arhiepiscopia Timișoarei, prin programele educative promovate. Activitatea persoanelor responsabile din cadrul instituției evidențiază trăsăturile morale și de caracter pe care copilașii trebuie să le dezvolte”, a declarat prof. Daniela Buzatu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

În data de 27 septembrie, de ziua Sfântului Ierarh și Martir Antim Ivireanul, copiii și elevii celor două unități de învățământ confesional ortodox au participat la Sfânta Liturghie, ce a fost săvârșită la Biserica „Sfântul Arhidiacon Ștefan” în Calea Martirilor din Timișoara.

Astăzi, în ultima zi a evenimentului, orele 10:00-13:00, copiii sub 10 ani participă la diverse ateliere: confecționarea trăistuțelor, realizarea unei icoane în tehnica mozaicului și confecționarea unei machete reprezentând o bisericuță. Se organizează și concursuri sportive: de viteză, concursuri de îndemânare, concurs de biciclete. „Este un eveniment frumos și mă bucură întâlnirea cu părinții, care ne dorim să fie cât mai strânsă. Momentele ce s-au desfășurat în aceste zile demonstrează că putem realiza ceva împreună printr-o educație în care valorile să fie promovate la cel mai înalt nivel”, a precizat prof. Adela Panait, directorul Grădiniței „Troița”.

O altă surpriză a acestui eveniment a fost promovarea albumului de muzică pentru copii „Ciuș, ciuș, măgăruș”, realizat de corul Grădiniței „Troița” și al Școlii Primare „Sfântul Antim Ivireanul”. Partenerii evenimentului sunt AGROLAND, Arta în nori, Fundația Antimis, Printopia și Dominet.

Comentarii Facebook


Știri recente