Proiectul „Icoană izvorâtă din suflet de copil” în parohia bistriţeană Dumbrăveni

Parohia Ortodoxă Dumbrăveni din Protopopiatul Beclean (jud. Bistriţa Năsăud), în parteneriat cu Şcoala Primară din localitate, a iniţiat şi demarat sâmbătă, 26 martie 2016, proiectul intitulat „Icoană izvorâtă din suflet de copil”, informează Radio Renaşterea.

Proiectul are ca scop formarea şi dezvoltarea abilităţilor de pictură pe sticlă, precum şi  apropierea copiilor de Biserică. În cadrul primei etape a proiectului au participat 25 de copii care au fost iniţiaţi în tehnica picturii pe sticlă.

Activităţile vor continua şi prin îmbinarea altor tehnici de formare şi dezvoltare a gândirii creatoare a micilor iconari, dar şi de apropiere faţă de Sfânta Biserică, a declarat preotul paroh Gherghel Alexandru.

La întâlnirea de sâmbătă copiii au fost îndrumaţi de învăţătoarea Victoria Clapa, preotul paroh Alexandru Eugen Gherghel şi educatoarele Cristiana Raluca Gherghel şi Violeta Danciu.

Acest proiect, care se va derula pe toată perioada Postului Mare, va avea ca finalitate expoziţia icoanelor realizate şi prezentarea unei scenete cu tema „Învierea Domnului”.

 

Comentarii Facebook


Știri recente