Proiectul „Din sănătatea duhovnicească spre sănătatea trupească a semenilor noştri”, la Galaţi

Un amplu program duhovnicesc şi social-filantropic se va desfăşura mâine, 8 aprilie 2016, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la mănăstirea Adam din judeţul Galaţi.

Cu acest prilej, cadrele medicale din Asociaţia Medicilor Creştini Ortodocşi din România vor oferi consultaţii gratuite tuturor credincioşilor prezenţi la mănăstire.

„De asemenea, prin implicarea jertfelnică a unor medici şi asistenţi medicali din cadrul filialei Galaţi a Asociaţiei Medicilor Creştini Ortodocşi din România, se va relua programul social-filantropic „Sănătate pentru sate“, sub genericul: „Din sănătatea duhovnicească spre sănătatea trupească a semenilor noştri în faţa icoanei Maicii Domnului – făcătoare de minuni de la Adam“, precizează reprezentanţii Biroului de Comunicare al Eparhiei.

De la ora 9.00 va fi săvârşită Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite, urmată de Taina Sfântului Maslu. În continuare, Chiriarhul Dunării de Jos va oficia rânduiala tunderii în monahism pentru 2 surori din mănăstire.

***

Veche vatră monahală, Mănăstirea Adam din judeţul Galaţi, a administrat, încă din timpul mitropolitului Veniamin Costachi, un spital de boli neuropsihice care funcţiona în apropiere, mutat apoi la Socola, în Iaşi. Astfel, la vechea sihăstrie de la Adam se continuă programul „Sănătate pentru sate“, prin care se încearcă aducerea de alinare sufletească şi tămăduire trupească  tuturor celor ce se află în nevoi şi suferinţă.

Comentarii Facebook


Știri recente