Proiectul Copiii de azi, cetățenii de mâine

Casa social-pastorală „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” a Parohiei „Sfinții Voievozi” din Ploiești a găzduit, ieri, 3 aprilie 2013, prima întâlnire de lucru din cadrul proiectului educațional „Copiii de azi, cetățenii de mâine”. Acesta este rodul unui parteneriat între Parohie, Grădinița „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Școala „General Berthlot” și Liceul de Artă „Carmen Sylva” din oraș. Prima acțiune s-a desfășurat sub genericul „Pregătirea pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului”. Preșcolarii, ajutați de cei mari, au învățat să picteze icoane, informează TRINITAS TV.

„A fost pentru prima dată când s-a întrunit reprezentanții acestor instituții de învățământ în cadrul acestui parteneriat, iar noi am fost gazdă. Nădăjduim ca pe mai departe ei să se regăsească în această casă social-pastorală și în această bucurie a întâlnirii de diferite vârste”, a spus cu această ocazie Pr. Gheorghe Lazăr, Parohul Bisericii „Sfinții Voievozi” din Ploiești.

Parteneriatul dintre Biserică și cele trei instituții de învățământ ploieștene se desfășoară pe o durată de patru ani.

Alături de copii, au participat la acțiune părinți, dar și cadre didactice. La final, copiii au primit diplome de participare. Lucrările lor vor fi expuse atât în casa social-pastorală a Bisericii „Sfinții Voievozi”, cât și în instituțiile de învățământ.

Comentarii Facebook


Știri recente