Proiectul Alege Școala – sesiuni de formare a preoților din Episcopia Severinului

În perioada 11-15 martie 2013 vor avea loc la Mănăstirea Sfântă Ana din orașul Orșova, ultimele trei sesiuni de formare a preoților implicați în proiectul „Alege Școala”, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Preoții participanți, cuprinși în program, vor fi pregătiți pentru a putea contribui la prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și la prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea la nivel parohial a unor soluții alternative de tip școala de duminică. Printre temele abordate în cadrul seminariilor de formare se vor regăsi: asumarea vocației de părinte în familie, impactul culturii televizorului asupra educației copilului, criza valorilor și lipsa de modele în relația Biserica-Școala-Familie, drama abandonului școlar, reflecția și soluția pastorală a Bisericii, metode practice de educație religioasă în parohie.

Proiectul urmărește dezvoltarea unor comportamente și atitudini pozitive față de școală și semeni pentru copiii din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, aceștia fiind asistați în însușirea educației morale de bază, în dezvoltarea motivației necesare rămânerii în școală prin intermediul participării la școală de duminică, la concursuri și la tabere de creație. Peste 660 de copii din toate cele cinci protopopiatele ale Episcopiei Severinului și Strehaiei, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, sunt cuprinși în proiect, participând la activitățile catehetice propuse de programul „Hristos împărtășit copiilor”.

Sesiunile de formare vor fi susținute de Pr. Sorin Lungoci, Consilier al Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, expert formator în cadrul proiectului, și de domnul Gabriel Iordache, specialist relații sociale din partea organizației World Vision România, în colaborare cu Biroul de Catehizare din cadrul Sectorului Învățământ și Tineret al Episcopiei Severinului și Strehaiei, Birou coordonat de Pr. Cosmin Eftimie Necșoiu.

Acest proiect se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiind implementat de Fundația World Vision România, în parteneriat cu Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente