Proiectul Alege Școala în Episcopia Severinului și Strehaiei

Joi, 20 iunie a.c., în Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial, a avut loc sesiunea de încheiere a proiectului național educațional „Alege Școala!”, proiect implementat în eparhiile Patriarhiei Române, informează episcopiaseverinului.ro

Evenimentul a prilejuit prezentarea la nivel macro, precum și la nivel de eparhie a realizărilor din cadrul Proiectului Alege Școala! Partener în cadrul acestui proiect a fost Fundația World Vision.

Totodată, pentru o mai bună cunoastere a activităților desfășurate de Patriarhia Română, prin intermediul Proiectului Alege Scoala! participanții au vizionat un film realizat de televiziunea Trinitas TV, care a ilustrat activitătile desfășurate pe parcursul celor 4 ani de proiect.

La nivelul întregii Patriarhii au fost implicați 18000 de copii dintre care la nivelul județului nostru, un număr de 667.

Proiectul național „Alege Școala!” a avut ca scop general asumat reducerea abandonului școlar și delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „Școala de duminică”. Obiectivele specifice ale proiectului au cuprins: organizarea de sesiuni de formare pentru preoți și profesori de religie care lucrează cu copii în cadrul sesiunilor de cateheză, concursuri pe teme religioase pentru copii și tabere de creație creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente