Proiectul „Alege Şcoala!” în Episcopia Giurgiului

La Așezământul Gavril Drugănescu, din comuna Floreşti-Stoeneşti, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a desfăşurat joi, 08 octombrie 2015, un nou eveniment de promovare a Proiectului Alege Şcoala!, derulat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, în parteneriat cu Patriarhia Română, informează site-ul oficial al Episcopiei Giurgiului.

Întâlnirea a reunit autorităţi centrale şi locale din judeţul Giurgiu, părinţi consilieri de la Centrul eparhial, părinţi protopopi, preoţi care au coordonat cele cinci centre educaţionale inovative Alege Şcoala!, dar şi beneficiari ai acestora.

În deschiderea evenimentului, Preasfinţia Sa a evidenţiat importanţa Proiectului Alege Şcoala! şi activitatea deosebit de bogată pe care Biserica Ortodoxă o desfăşoară: Problema educaţiei copiilor este în zilele noastre mai stringentă ca niciodată. Se vorbeşte adesea despre absenţa unor modele autentice ale generaţiei tinere, de lipsa unor repere reale în viaţa pe care aceştia abia o încep. Prin acest Proiect al Patriarhiei Române, lucrarea Bisericii vine să completeze eforturile familiei şi ale şcolii, ba chiar să compenseze lipsa unei educaţii familiale”.

În continuare, părintele Inspector Florin Marica, coordonatorul al Proiectului Alege Şcoala! a dat citire mesajului de binecuvântare transmis cu acest prilej de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Totodată, Dl. Romeo Moşoiu, Consilier în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Dl. Cătălin Pâslaru, Inspector General la Disciplina Religie, prezenţi la eveniment, au susţinut alocuţiuni în care au evidenţiat rolul formator pe care îl are Proiectul Alege Şcoala!. De asemenea, au mai fost susţinute alocuţiuni şi preoţii coordonatori ai centrelor inovative din cuprinsul eparhiei şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale.

La final, Chiriarhul a mulţumit părintelui Inspector Florin Marica pentru implicarea în desfăşurarea acestui proiect în Eparhia Giurgiului, oferindu-i cu acest prilej, distincţia eparhială, Vrednicia Vlăsceană, şi mai multe publicaţii apărute la Editura Episcopiei Giurgiului. În continuare, Preasfinţia Sa a mai oferit distincţia eparhială, Vrednicia Vlăsceană, Domnului Romeo Moşoiu, Consilier în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Domnului Cătălin Pâslaru, Inspector General la Disciplina Religie.

Proiectul Alege Şcoala! derulat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei în parteneriat cu Patriarhia Română în perioada martie – noiembrie 2015, are ca obiectiv menţinerea în sistemul de educaţie a 850 de copii şi tineri expuşi riscului de abandon şcolar.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente