Proiecte realizate de copii pentru copii

Câștigătorii etapei eparhiale desfășurate la nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor a Concursului național „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine” au fost premiați astăzi, 18 mai, de către Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, la biserica Mănăstirii Radu Vodă din Capitală, informează „Ziarul Lumina”.

La Concursul național „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine” au participat parohii care, în parteneriat cu instituții de învățământ și nu numai, au organizat și desfășurat proiecte duhovnicești de educație misionar-filantropică. În urma evaluării de către comisia Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, premiul I a fost acordat proiectului „Zile de neuitat”, desfășurat de Parohia „Sfinții Arhangheli”-Huedin din București, Protopopiatul Sector 4 Capitală, și coordonat de pr. paroh Nectarie Florentin Antasiuc. Premiul II a fost acordat proiectului „Sfânta Împărtășanie, hrana pentru viața veșnică”, implementat de Parohia „Adormirea Maicii Domnului”- Dobroești, Protopopiatul Ilfov Sud, coordonat de preotul Florin- Lucian Dinu, iar premiul III proiectului „Sfânta Euharistie – izvor de milostenie”, desfășurat de Parohia „Sfânta Treime”- Ghencea, Protopopiat Sector 5 Capitală, coordonat de preotul Ion Grădincea.

Premiile au fost înmânate de către Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, la finalul Sfintei Liturghii, săvârșită de Preasfinția Sa în biserica Mănăstirii Radu Vodă.

Acestea au constat în diplome, iar din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel premianții au primit volumul Preafericirii Sale „Făclii de Înviere – înțelesuri ale Sfintelor Paști”.

„În acest proiect am avut parteneri Grădinița Eurokid, director Mihaela Florescu, și Școala Gimnazială nr. 98 „Avram Iancu” din București, director prof. Viorica Stoicescu. Cei 60 de copii de la grădiniță au făcut mărțișoare și felicitări de Ziua Mamei, iar elevii de la clasa a III-a D, coordonați de doamna învățătoare Roxana Toader, au pictat cănuțe și farfurii de lut. Toate aceste obiecte, împreună cu icoane dăruite de pictorul Cătălin Băluț, de la Atelierul de pictură „Teofan Art”, au fost valorificate în cadrul unui târg meșteșugăresc organizat în pronaosul bisericii, în ziua de 25 martie. Cu banii rezultați am dăruit la 13 copii romi hăinuțe în valoare de 1.500 lei, iar restul banilor au fost folosiți pentru organizarea unei excursii pentru copiii de la Centrul de plasament Cireșarii II din București în Slănic Prahova și la mănăstirile Țigănești, Pissiota, Ghighiu. Proiectul a fost unul realizat cu copii și pentru copii, iar beneficiarii lui au văzut frumusețile create de Dumnezeu și s-au bucurat de o trăire duhovnicească aleasă”, a precizat pr. Nectarie Florentin Antasiuc, coordonatorul proiectului câștigător.

Proiectul „Zile de neuitat” va reprezenta Arhiepiscopia Bucureștilor la ceremonia de premiere din ziua de 21 mai.

Comentarii Facebook


Știri recente