Proiecte pentru educarea tinerilor în Arhiepiscopia Craiovei

A devenit deja o tradiție ca în timpul verii Mănăstirea Tismana să găzduiască activități recreative, catehetice și dedicate tinerilor din Arhiepiscopia Craiovei. Tonul acestor activități a fost dat săptămâna trecută de Fundația „Cuvântul care zidește” și de Asociația „Buna Vestire” – Grădinar, ONG-uri patronate de Arhiepiscopia Craiovei. În aceeași perioadă, Asociația „Vasiliada” a organizat la Târgu Jiu un workshop pe teme sociale, a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Mai mulți tineri din Arhiepiscopia Craiovei, elevi în școlile gimnaziale din Dolj și Gorj, au participat săptămâna trecută la o serie de activități cultural-educative, organizate de Fundația „Cuvântul care Zidește” și Asociația „Buna Vestire” – Grădinari, la Tismana. O parte din ele au fost dedicate Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Prima activitate a fost așezată sub genericul „Cultura Olteniei în ipostaze pastelate”, proiectul desfășurării acesteia fiind finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. „Educația prin artă are nenumărate efecte pozitive asupra personalității tinerilor, mai ales prin promovarea sentimentelor de dragoste pentru frumos. Astfel, am încercat să contribuim la educația tinerilor prin artă, implicându-i în activități creative și culturale. Prin implementarea acestui proiect s-a urmărit organizarea unor workshop-uri având ca principală temă promovarea valorilor artistice oltenești. În acest sens, am desfășurat activități de lucru manual, de pictură și desen sub diferite forme, au avut loc schimburi culturale și întâlniri într-un spațiu plin de istorie, cultură și tradiție”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care Zidește”.

Participanții au desfășurat acțiuni culturale, precum ateliere de creație, expoziții de pictură și de obiecte artizanale, vizionări de filme documentare despre tradițiile oltenești, lecturi de lucrări de specialitate și cu alte teme artistice, simpozioane tematice. „Inițierea tinerilor în domeniul cultural poate avea ca impact major influențarea perspectivelor profesionale, direcționându-i către cariere artistice sau sprijinindu-i să-și descopere aptitudini artistice. Astfel, obiectivele specifice ale proiectului au vizat, pe lângă promovarea valorilor spirituale și culturale oltenești, promovarea tinerelor talente și creșterea gradului de implicare a acestora în activități culturale și de dezvoltare personală”, a adăugat directorul executiv al fundației Arhiepiscopiei Craiovei.

Workshop pe teme sociale la Târgu Jiu

Asociația „Vasiliada”, filiala Târgu Jiu, a găzduit în săptămâna trecută un workshop pe tema serviciilor sociale din județul Gorj. Evenimentul a fost organizat de Sucursala Teritorială Gorj a Colegiului Național al Asistenților Sociali, în parteneriat cu Centrul de zi „Christian” din Târgu-Jiu, Asociația „Vasiliada” Târgu Jiu și Universitatea din Petroșani. Acest workshop a avut ca scop evidențierea problemelor sociale, precum cele ale bătrânilor abandonați, copiilor care provin din familii defavorizate sau ale persoanelor cu deficiențe de auz și locomotor, precum și găsirea unor soluții pentru ele. Au participat studenți ai Universității din Petroșani, Facultatea de Științe Socio-Umane, Specializarea Asistență Socială, specialiști, membri ai Colegiului Național al Asistenților Sociali, de la care studenții participanți au avut ocazia să afle cât mai multe despre profesia ce o vor urma. La final, oaspeții au vizitat Centrul pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu Jiu.

Comentarii Facebook


Știri recente