Proiect social la Constanța: „Un bunic în vacanță”

Arhiepiscopia Tomisului, în colaborare cu Mănăstirea Sfânta Elena de la Mare și Centrul de Diagnostic și Tratament Recuperator Sfânta Elena de la Mare, lansează un nou proiect social destinat seniorilor intitulat Un bunic în vacanță. Acesta se adresează persoanelor vârstnice  cu o situație materială fragilă, informează Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Proiectul social va fi lansat la data de 1 octombrie 2016. Fiecare participant va beneficia de un pachet de 10 zile, pe baza trimiterii de la medicul de familie și a cardului de sănătate.

Parohiile vor asigura integral beneficiarilor cazarea cu pensiune completă (mic dejun, prânz și cină) și 3 proceduri recomandate de medicul specialist de balneofizioterapie în cadrul Centrului de Diagnostic și Tratament Recuperator Sfânta Elena de la Mare.

Selecția persoanelor se va realiza în urma unei evaluări făcute de o comisie formată din preotul paroh în colaborare cu preoții coslujitori, iar în cazul în care comisia nu poate fi întrunită din minim 3 preoți, aceasta va fi constituită din minim 3 persoane, respectiv preotul paroh și doi consilieri parohiali.

Proiectul a fost inițiat de către parohia Sfântul Mare Mucenic Mina din Constanța și, iar de la 1 octombrie, va fi extins la nivelul eparhiei Tomisului.

Comentarii Facebook


Știri recente