Proiect pentru copiii din Așezământul Sfântul Mucenic Ciprian Ocna Mureș

Așezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș, din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, derulează un proiect motivațional pentru copiii ocrotiți, în cadrul căruia micuții interacționează cu alți copiii de vârsta lor fără probleme sociale, informează „Ziarul Lumina”.

Astfel, 20 de copii din cadrul așezământului au vizitat Școala cu clasele I – VIII Nr. 1 din Războieni și, timp de câteva ore, copiii au socializat și s-au jucat împreună.Gazdele, elevi în clasa a VI-a, i-au servit pe oaspeți cu prăjituri special pregătite chair de ei. Copiii de la Așezământul „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș au dorit astfel să le mulțumească copiilor din Războieni după ce aceștia le-au făcut cadouri cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști, după cum se arată într-un comunicat al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. De asemenea, copiii au vizionat două filme motivaționale.

„Această acțiune demonstrează, o dată în plus, că mediul de proveniență nu are absolut nicio relevanță atunci când privim lumea prin intermediul sufletului și că prietenia ține cont doar de bogăția interioară” a spus Ciprian Orga, coordonatorul așezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureș, care, a mulțumit gazdei, prof. Marinela Damian.

Așezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” a fost înființat în 2003 și funcționează în cadrul rețelei sociale a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia fiind coordonat de un teolog asistent social, Ciprian Orga. Așezământul are în prezent trei module: un centru de zi pentru copii, unde 25 de copii sunt sprijiniți pentru prevenirea abandonului școlar și familial, pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare, formarea unor principii și conduite morale de viață; un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, primul de acest gen în cadrul rețelei județene, cu scopul de a ajuta 35 de persoane vârstnice; și o casă de tip familial în care sunt ocrotiți aproximativ 20 de copii cu vârste între 3 și 14 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente