Proiect motivațional pentru copiii din Așezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” de la Ocna Mureș

Așezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș derulează în această perioadă un proiect motivațional prin care copiii ocrotiți în cadrul acestuia interacționează cu alți copiii de vârsta lor fără probleme sociale. Zilele trecute 20 de copii din cadrul așezământului au vizitat Școala cu clasele I – VIII Nr. 1 din Războieni și timp de câteva ore copiii au socializat și s-au jucat împreună, iar gazdele i-au servit pe oaspeți cu prăjituri special pregătite de micii bucătari din clasa a VI-a.

Copiii de la Așezământul „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș au dorit astfel să le mulțumească copiilor din Războieni după ce aceștia le-au făcut cadouri cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști.

„Unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei a fost vizionarea a două filmulețe motivaționale, a căror idee principală a fost aceea că, deși nu toți avem parte de același start în viață, voința ne poate aduce reușita. Această acțiune demonstrează, o dată în plus, că mediul de proveniență nu are absolut nicio relevanță atunci când privim lumea prin intermediul sufletului și că prietenia ține cont doar de bogăția interioară. Îi mulțumim doamnei coordonator Marinela Damian pentru deschidere și dedicare și o asigurăm că acest parteneriat va continua și pe viitor”, a spus Ciprian Orga, coordonatorului Așezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureș.

Potrivit Biroului de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, așezământul Social „Sf. Mucenic Ciprian” a fost înființat în anul 2003 și funcționează în cadrul rețelei sociale a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia fiind coordonat de teolog asistent social Ciprian Orga. Așezământul are în prezent trei module: un centru de zi pentru copii unde 25 de copii sunt sprijiniți pentru prevenirea abandonului școlar și familial, îmbunătățirea rezultatelor școlare, formarea unor principii și conduite morale de viață, precum și responsabilizarea comunității locale față de problemele acestor copii, serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, primul serviciu de acest gen inaugurat în cadrul rețelei județene, cu scopul de a ajuta 35 de persoane vârstnice aflate în dificultate și o casă de tip familial în care sunt ocrotiți aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente