Proiect derulat de Asociaţia Vasiliada „pentru o viaţă mai bună în mediul rural”

Noi cursuri de calificare au loc în localităţi rurale din judeţul Gorj în cadrul proiectului social “Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural”, proiect derulat de Asociaţia Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, după cum ne-a precizat Preot Gheorghe Cioiu.

După ce aceste cursuri s-au desfăşurat cu precădere în localităţi din judeţul Dolj, precum Lipovu, Urzicuţa, Afumaţi, Radovan sau Siliştea Crucii, este rândul localităţilor gorjene Bâlteni, Negomiru, Plopşoru şi Urdari să beneficieze de cursuri care se adresează persoanelor din mediul rural ce trăiesc din agricultura de subzistenţă. “Deja s-a finalizat cursul de calificare în meseria de îngrijitor bătrâni la domiciliu, iar în această perioadă avem 22 de personae care se pregătesc în cadrul cursurilor de antreprenoriat, 40 de personae ca lucrători în construcţii şi 20 de personae care urmează cursuri de calificare în meseria de frizer. În total, în judeţele Dolj şi Gorj, circa 400 de persoane au urmat sau urmează aceste cursuri”, a precizat Anca Maria Casangiu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Vasiliada.

Persoanele interesate să participe la activităţile desfăşurate în cadrul proiectului trebuie să fie persoane inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă şi să aibă domiciliul în localităţile menţionate. Cursurile de pregătire profesională au o durată de 3 luni, sunt acreditate de Ministerul Muncii şi sunt recunoscute la nivelul Uniunii Europene, oferind astfel posibilitatea beneficiarilor de a-şi găsi mai uşor un loc de muncă.

Proiectul „Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural“ este implementat de Asociaţia „Vasiliada“ în parteneriat cu Asociatia „Mereu pentru Europa“ şi este finanţat în cadrul programului POSDRU 2017-2013, Axa prioritară 5, Domeniul Major de Intervenţie 5.2 – Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale, în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi dezvoltarea forţei de muncă.

Comentarii Facebook


Știri recente