Proiect dedicat copiilor și familiei la Bistriţa

Un proiect dedicat în exclusivitate copiilor și familiei a fost lansat duminică seara, 5 iunie 2016, în Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” din Bistrița, informează Radio Renaşterea. Evenimentul marchează începutul unor acţiuni care promovează unitatea familiei și valoarea sa în societate.

Credincioșii prezenţi au asistat la o prezentare realizată de Adriana Toderic, autor al unei cărți de povești pentru copii și profesor de engleză și pregătire teoretică sportivă la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița. În cadrul expunerii, invitatul a surprins relațiile dintre părinți și copii, respectul reciproc din familie și grija pe care părinții trebuie să o aibă față de copiii lor. Mesajul transmis celor prezenți a fost că „familia este locul unde părinții, împreună cu copiii, cultivă credința creștină, bunătatea, dragostea, pacea și are vocația de a fi cu adevărat «Biserica de acasă», în care Dumnezeu trimite  darurile  Sale cele bogate peste toți membrii.

Scopul acestor întâlniri este de a facilita interacțiunea între cei mai tineri participanți, însă totodată de a crea un dialog deschis între aceștia și bunicii, respectiv  părinţii  acestora, care îi însoțesc la Biserică, a precizat părintele Tudor Mudure de la Parohia „Sfânta Treime” din Bistrița.

La finalul întâlnirii au avut loc discuții pe această temă, vizionări de filmulețe cu mesaj educativ, întrebări și răspunsuri, s-au oferit mici cadouri pentru copii și au fost expuse lucrărilor realizate de 1 iunie.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente