Proiect cu finanțare europeană încheiat în Episcopia Severinului

Episcopia Severinului și Strehaiei organizează, vineri, 29 martie 2013, conferința de presă pentru încheierea proiectului „PREGĂTIREA RESURSELOR UMANE PENTRU VALORIFICAREA ȘI PROMOVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL” – POSDRU/81/3.2/S/53777, a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Evenimentul va avea loc la Centrul Eparhial, în sala „Mitropolit Nestor Vornicescu”, începând cu ora 10:00.

La conferință va participa ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, împreună cu toți angajații Centrului Eparhial.

Proiectul PREGĂTIREA RESURSELOR UMANE PENTRU VALORIFICAREA ȘI PROMOVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL este realizat de Episcopia Severinului și Strehaiei în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, Muzeul Regiunii Porțile de Fier și Universitatea din Presov (Slovacia), cu co-finanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Regional Dezvoltarea Resurselor Umane.

Scopul principal al formării profesionale a angajaților celor două eparhii a fost determinat de faptul că aceste eparhii administrează 193 de monumente istorice de clasa A și B și un bogat tezaur de bunuri mobile de patrimoniu ce necesitau o inventariere și clasare cât mai urgentă.

Atât la nivel național, prin unitățile ierarhice, cât și local, s-au încheiat protocoale de colaborare cu Ministerul Internelor și Reformei Administrative pentru evaluarea și protecția bunurilor culturale, prin utilizarea standardului internațional de identificare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…