Proiect COMENIUS la Satu Mare

Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a participat marți, 8 octombrie, la o întâlnire în cadrul Proiectului european COMENIUS, care a avut loc la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, informează „Ziarul Lumina”.

La această întâlnire au participat reprezentanți ai liceului teologic sătmărean, alături de echipe ale unor școli din alte șase țări (Italia, Spania, Polonia, Lituania, Bulgaria și Turcia), care fac parte din cadrul Proiectului COMENIUS, sub deviza „Unitate în diversitate”. Aceasta este a patra întâlnire în cadrul proiectului până în prezent, celelalte având loc în Spania, Polonia și Lituania. La fiecare din aceste întâlniri a participat și o delegație a liceului teologic, condusă de pr. director Gabriel Groza.

Întâlnirea care a avut loc marți, 8 octombrie, la Satu Mare, a debutat cu slujba de Te-Deum, urmată de întâlnirea autorităților județene și locale cu delegațiile străine. În cadrul întâlnirii, PS Iustin Sigheteanul a oferit conducătorului fiecărei delegații din străinătate câte un album cu bisericile de lemn din Maramureș și revista eparhială. În cadrul programului au fost cuprinse și vizite la mai multe obiective culturale, școli, biserici și mănăstiri din Satu Mare și Maramureș.

Comentarii Facebook


Știri recente