Proiect catehetic în Parohia Sf. Apostol și Evanghelist Marcu din Florești

Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu” din localitatea clujeană Florești desfășoară, în perioada octombrie-decembrie o serie de activități catehetice și interactive pentru copiii din parohie. Pentru a veni în întâmpinarea celor mici în vederea apropierii lor de Biserică, preotul Dan Gordan a inițiat proiectul catehetic „Vreau să cresc frumos, vreau să cresc cu Hristos!”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În cadrul proiectului se vor organiza întâlniri săptămânale, în special sâmbăta, de la ora 11:00, la care sunt invitați să participe copiii cu vârste între 3 și 12 ani, începând cu cei care merg la grădiniță și până la cei de clasa a IV-a. În cadrul întâlnirilor vor fi organizate lecturi din Sfânta Scriptură și din viețile sfinților, ateliere de desen, pictură și modelaj, precum și un atelier de teatru religios.

Cei mici, care vor participa la activitățile catehetice, vor învăța pricesne și cântece patriotice, iar în perioada sărbătorilor de iarnă colinde. De asemenea, cei mici vor avea parte și de jocuri și concursuri interactive, specifice vârstei lor.

Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu” este cea mai nouă din localitatea Florești, fiind înființată în luna aprilie 2013. „Ne dorim ca cei mici să crească cu Hristos, de fapt și titlul proiectului este «Vreau să cresc frumos, vreau să cresc cu Hristos». Pentru că sunt mulți tineri în parohia noastră, ne dorim ca prin copii să îi apropiem și pe părinți de Biserică”, a spus părintele Dănuț Gordan.

Comentarii Facebook


Știri recente