Programul slujbelor la Catedrala Patriarhală

În Săptămâna Sfintelor Pătimiri programul slujbelor de la Catedrala patriarhală este unul special.

Avem luni, marți și miercuri liturghia înainte sfințită, liturghia Sfântului Grigore Dialogul, Episcopul Romei care se săvârșește pentru ultima dată în acest post în aceste prime trei zile ale Săptămânii Mari sau a Săptămânii Sfintelor Părimiri. Avem apoi Liturghia Marelui Vasile în ziua de joi, respectiv, în ziua de sâmbătă. Acestea două sunt unite cu Vecernia zilei următoare. Vineri, în Vinerea Mare este zi aliturgică. Nu se săvârșește nicio liturghie. Este zi de post, de priveghere și de meditație profundă. În fiecare seară avem rânduiala deniilor care sunt de fapt utreniile zilei următoare, dar care se săvârșesc în Ajun. La Catedrala Patriarhală săvârșim în fiecare zi această rânduială a deniilor începând cu orele 17:00. Ne-am conformat oarecum programului bucureștenilor care îndată după ce încheie lucrul cei mai mulți pot veni la Sfânta Biserică, ținând cont de faptul că ei trebuie să și ajungă în diverse locuri mai îndepărtate. De aceea, noi în ultimii ani am săvârșit aceste denii începând cu orele 17:00″, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Timotei Aioanei, mare eclesiarh al Catedralei patriarhale.

Toate slujbele oficiate în această săptămână în Catedrala patriarhală vor fi transmise în direct de TRINITAS TV.

De asemenea, edițiile informative ale Jurnalului TRINITAS vor putea fi urmărite, până în Vinerea Mare inclusiv, la orele 16.00, 22.00, 04.00 și 8.00.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…