Programul Școala altfel în Arhiepiscopia Râmnicului

Copii de grădiniță și elevi de la școlile și liceele din municipiul Râmnicu Vâlcea, dar și din țară, însoțiți de educatori și profesori, vizitează, zilele acestea, în cadrul programului „Școala altfel”, Catedrala Arhiepiscopală și Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Cadrele didactice și elevii care au vizitat Centrul eparhial, astăzi, 1 aprilie 2013, veniți de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea și de la Școala Gimnazială din Curtea de Argeș, s-au închinat cu acest prilej la moaștele Sfinților Carp Episcopul, Teodor Stratilat și Mercurie precum și la moaștele Sfântului Ierarh Calinic, Episcopul Râmnicului și ale Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mira Lichiei, aflate în Catedrala Arhiepiscopală. De asemenea, grupurile de elevi au vizitat Muzeul și Biblioteca Eparhială din clădirea Complexului Spiritual-Cultural „Sfântul Antim Ivireanul”, aflat în incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La Parohia Brezoi I

În cadrul programului „Săptamâna altfel” și în baza parteneriatelor încheiate de către parohie cu Liceul Teoretic Brezoi și Grădinița nr. 1 Brezoi, în Parohia Brezoi I se desfășoară o serie de activități cu elevii acestor două instituții.

„În prima zi a săptămânii, astăzi, 1 aprilie 2013, în biserica parohială a avut loc prima întâlnire cu elevii, având ca tematică „Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”. La manifestare au participat elevii claselor a VI-a B, a VII-a A și B și a VIII-a A și C, precum și profesori de la Liceul Brezoi: Pr. Vasile Chima și Aurora Duță (Religie), Elena Dumitrescu (Istorie), Elena Teodosescu (Biologie), Adrian Șerbănoiu (Matematică), Ion Iosif (Desen), Mirela Cârmici (Limba Română) și Gheorghe Mosor (Geografie). Întâlnirea a fost moderată de Pr. Vasile Chima, preot II la Parohia Brezoi I, care, după ce a făcut un scurt istoric al Sfinților Împărați, a prezentat lucrările tematice realizate de către elevi sub îndrumarea celor doi profesori de Religie: prezentări Power Point, referate și icoane. În continuare, doamna profesoară Elena Dumitrescu a prezentat un material referitor la Imperiul Roman, evidențiind activitatea Sfântului împărat Constantin cel Mare.”, a spus părintele paroh Daniel Preoteasa.

După o scurtă recapitulare a celor vizionate, preotul paroh Daniel Preoteasa a prezentat, mai întâi, un istoric al parohiei și a locașurilor de cult din parohie, apoi un material referitor la diferitele activități ale elevilor, desfășurate în trecut, cu cei înscriși în programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” sau cu ocazia a diferite evenimente: Nașterea și Învierea Domnului, Înălțarea Domnului (Ziua eroilor), Hramul Bisericii (Intrarea în Biserică a Maicii Domnului), Ziua copilului etc. La întâlnire a partcipat și Pr. Sorin Cârmici, de la Parohia Brezoi III, care a susținut o scurtă cateheză: „Hristos în mijlocul nostru”.

„Mâine, 2 aprilie, va avea loc, o nouă întrunire cu elevii în biserica parohială, intitulată „Icoana din sufletul copilului”, în care, sub îndrumarea profesorilor de Religie, se va organiza un atelier de pictură. Miercuri, 3 aprilie, va avea loc un nou eveniment, la care vor participa copiii de la Grădinița nr. 1 Brezoi, în care se vor da citire unor lecturi duhovnicești și se vor împărtășii școlarii pregătiți în acest scop.”, a încheiat Pr Dr. Daniel Preoteasa de la Parohia Brezoi I.

Programul „Școala altfel” se află la prima ediție și constă în derularea, la nivelul fiecărei unități de învățământ, pe tot parcursul acestei săptămâni, a unui orar special format doar din activități cu caracter non-formal.

Comentarii Facebook


Știri recente