Programul Să știi mai multe, să fii mai bun! în Parohia Foleștii de Sus

În cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!” și în baza parteneriatului încheiat între Școala cu clasele I-VIII Foleștii de Sus, com. Tomșani, județul Vâlcea și Parohia Foleștii de Sus, miercuri, 3 aprilie 2013, copiii școlii gimnaziale au fost îndrumați de profesorul de religie Liviu-Bogdan Tudor la biserica parohială, unde au fost așteptați de către părintele paroh Vasile-Emanoil Găman. Aici, sub titlul „Ora de cateheză”, s-au purtat dialoguri pe tema momentelor importante din viața și activitatea Mântuitorului Iisus Hristos, de la Sâmbăta Floriilor până la Duminica Învierii și legătura deosebită dintre Marea Minune a Învierii și mântuirea oamenilor, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

„Prima parte a orei de cateheză a fost susținută de profesorul Bogdan Tudor, iar partea a doua de către părintele paroh, care a evidențiat importanța Sfintelor Taine a Spovedaniei și a Împărtășaniei ca necesități clare și obligatorii fiecărui creștin ortodox pentru a intra în Împărăția Cerurilor, cale deschisă de Mântuitorul Iisus Hristos după Înviere. După învățăturile de credință împărtășite elevilor, acestora li s-a administrat Taina Mărturisirii. Toți copiii au fost profund impresionați de valoarea și importanța acestor două Sfinte Taine, deoarece dialogurile teoretice au fost îmbinate cu practica liturgică.”, a spus Părintele Emanoil Găman de la parohia Foleștii de Sus.

La final copii au primit câte o cărticică de rugăciuni și îndemnul de a fi mai buni, mai cuminți și mai ascultători, atât față de părinți, cât și față de dascălii lor.

Comentarii Facebook


Știri recente