Programul Să știi mai multe să fii mai bun în comuna Bolintin Deal

Raportându-se permanent la Hristos și la tradițiile școlare românești, Biserica urmează să-și împlinească funcția învățătorească împreună cu Școala. În acest sens, în cadrul programului „Să știi mai multe să fii mai bun”, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Gurgiului, elevii școlilor din comuna Bolintin Deal, prin implicarea preoților slujitori din comună, în colaborare cu „Asociația pentru cultură și tradiție istorică Bolintineanu” au partcipat în zilele de 1 și 2 aprilie, la conferințe și proiecții de filme documentare având ca temă „Bolintinul istoric povestit copiilor”, informează episcopiagiurgiului.ro

Această temă face parte dintr-un context mai larg de manifestări dedicate aniversării a 580 de ani de la prima atestare documentară a localității Bolintin, 14 martie 1433. În cadrul acestor manifestări s-au vizonat teri filme documentare: Bolintin – martor în calea revoluției, 1821; Sub veghea Bunei Vestiri; Bolintineanu, poveste dăltuită în piatră.

Tinerilor prezenți, s-au adresat: P.C. preot Rotaru George Lucian, domnul Ștefan Crudu, domnul Dan Florică și nu în ultimul rând istoricul Vasile Grigore, cel care, prezentând rodul ostenelilor sale a încercat să stimuleze interesul tinerilor din Bolintin, dar și din împrejurimi, pentru istoria strămoșilor lor.

Comentarii Facebook


Știri recente