Programul liturgic la Catedrala mitropolitană din Craiova, în Săptămâna Duhovnicească

La Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, programul liturgic din prima săptămână a Postului Sfintelor Paști (numită și „Săptămâna Duhovnicească”), va debuta în fiecare dimineață, de la ora 07.30, cu slujba Utreniei, urmată de Ceasurile 1, 3, 6, 9, Obednița și Vecernia. De luni până joi inclusiv, începând cu ora 17.00, se va săvârși Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

De asemenea, miercuri și vineri, după slujbele religioase de dimineață, va fi săvârșită Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, iar vineri seara, de la 17.00, slujitorii catedralei vor oficia Taina Sfântului Maslu. Sâmbătă dimineață va fi săvârșită Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și pomenirea pentru cei adormiți, iar în prima duminică a Sfântului și Marelui Post va fi oficiată Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, care se săvârșește doar de 10 ori în cursul anului bisericesc.

După cum a informat protos. Vladimir Dărângă, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Craiova, începând din săptămâna a doua a Postului Mare și până în săptămâna patimilor, în fiecare zi de luni, miercuri și vineri se va săvârși Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, cu precizarea că miercurea, slujba va începe la ora 16.00, pentru a da posibilitatea și credincioșilor care lucrează să poată participa.

Comentarii Facebook


Știri recente