Programul de burse Evghenie Voulgaris. Cine se poate înscrie

Institutul „Sfântul Maxim Grecul” din Atena, cu sprijinul Mănăstirii Vatoped, deschide al treilea program de burse „Evghenie Voulgaris” pentru studii avansate de teologie.

Directorul de studii al programului este Pr. Prof. Constantin Coman.

Programul de burse „Evghenie Voulgaris” durează 1 an de zile și se adresează teologilor ortodocși, cu vârste până în 40 de ani, posesori ai titlului de doctor în teologie sau doctoranzi.

Programul se va desfășura la Mănăstirea Vatoped. Bursierii vor beneficia de asistența și colaborarea unor reprezentanți de seamă ai vieții monahale, ai vieții bisericești și ai teologiei ortodoxe. Programul include studii intensive de greacă nouă și greacă veche.

Scopul acestor burse este promovarea studiului sistematic și avansat al vieții duhovnicești și al teologiei ortodoxe, prin intermediul tradiției liturgice și duhovnicești și al experienței vieții în Hristos.

Înscrierile se pot face până în data de 30 iulie.

Mai multe detalii despre înscriere și despre programul de studii puteți afla pe Orthodoxia News Agency.

Evghenie Voulgaris (1716-1806) a fost Rectorul Academiei Atoniada, fondată de Mănăstirea Vatoped. A fost un important om de cultură al vremii sale, teolog, filosof, savant, enciclopedist, poet, părinte și păstor al Bisericii, dascăl cu influență panortodoxă.

Sursa foto: Orthodoxia News Agency

Comentarii Facebook


Știri recente