Program social filantropic în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

În Protoieria Mioveni s-a desfăşurat miercuri, 28 octombrie 2015, o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei. În cadrul acestui proiect parohiile din Cercul nr. 4 pastoral au dăruit alimente și cărți de rugăciuni unor familii defavorizate, informează site-ul oficial al Eparhiei Argeşului şi Muscelului.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, în Eparhie se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor defavorizate, precum şi ajutorarea celor bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat Campionii Bucuriei coordonat de Pr. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente