Program eparhial pentru ajutorarea credincioșilor sinistrați

În cadrul activităților social-filantropice desfășurate de Arhiepiscopia Dunării de Jos pentru sprijinirea persoanelor sinistrate din județul Galați, zilele acestea se derulează un nou program eparhial, prin care fiecare familie afectată de revărsările de ape primește pături și pilote.

Conform documentelor întocmite de preoții parohi din zonele sinistrate și transmise Centrului Eparhial prin pc. protoierei, numărul beneficiarilor acestui program se ridică la 1.100 familii.

Pe baza acestor liste, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos a achiziționat un număr de 1.100 de pilote și tot atâtea pături groase, lenjerii complete pentru pat și detergenți, valoarea totală ridicându-se la suma de 114.000 lei.

După ce mai mulți voluntari le-au sortat și împachetat la cele două Proteierii, preoții parohi, sprijiniți de membrii Consiliilor și Comitetelor parohiale au vizitat fiecare familie sinistrată în parte, oferindu-le acest semn de mângâiere și solidaritate creștină.

Astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare, Centrul eparhial, la inițiativa și cu binecuvântarea Chiriarhului Dunării de Jos, urmând să achiziționeze un număr de 550 de pachete cu obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, pe categorii de vârstă și gen, potrivit edj.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente