Program catehetic lansat în Ziarul Lumina

Începând de astăzi, în fiecare zi de luni, „Ziarul Lumina” va publica planurile unor cateheze care urmează să fie dezvoltate și aplicate de preoți în timpul întâlnirilor cu credincioșii din parohii.

Demersul jurnaliștilor de la cotidianul Patriarhiei Române vine în sprijinul noului program intitulat „Cateheze pentru viață” desfășurat în parohiile Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Aceasta va determina în primul rând o abordare nouă mult mai apropiată de sufletele participanților care vor fi invitați mai mult să fie prezenți cu propriile întrebări, deci să se desfășoare sub formă de dialog, și în al doilea rând temele alese și maniera de lucru vor fi un pic schimbate în sensul că se va renunța la stilul acesta mai apropiat de forma unor lecții și ne vom implica mai mult în sensul descoperirii, în sensul acelor profunzimi de cuget, acelor adâncimi duhovnicești ale Părinților filocalici care ne vor îndemna să extragem din aceste teme sensurile cele mai potrivite pentru viața omului contemporan”, a explicat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. David Pestroiu de la Sectorul de Învățământ și Activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Prima din seria acestor cateheze a fost publicată în ediția de luni, 4 martie, și se numește „Faptele iubirii milostive – pregătire pentru învierea de obște”.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente