Program artistic dedicat Zilei Internaționale a copilului în parohia Sf. Gheorghe din mun. Giurgiu

Parohia Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Giurgiu, în colaborare cu Școlile generale nr. 1 „Sf. Gheorghe” și nr. 2. „Mircea cel Bătrân”, a organizat, în cadrul proiectului național „Hristos împărtășit copiilor”, o activitate de prezentare a bisericii parohiale precum și un scurt program artistic, având ca temă „Ziua copilului”, informează episcopiagiurgiului.ro

În cadrul acestuia, elevii celor două școli au interpretat cântece și poezii dedicate sărbătorii copiilor din lumea întreagă și au asistat la o descriere, pe înțelesul lor, a picturii bisericii.

La final, Părintele Paroh Puflea Nicușor a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat purtarea de grijă permanentă a Bisericii față de copii și tineri. De asemenea, Părintele Paroh i-a felicitat pe cei prezenți pentru că au ales să serbeze această zi în biserică, dând slavă lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care le-au primit.

Totodată, Părintele Puflea Nicușor le-a prezentat elevilor diferitele programe pentru copii și tineri desfășurate în Patriarhia Română și le-a vorbit despre Centrul pentru copii și tineret „Sf. Ioan Valahul”, găzduit de sediul administrativ al Episcopiei Giurgiului, care implică anual în activitățile sale peste 3000 de tineri de la școlile și liceele din județul Giurgiu.

Toți cei prezenți au participat la masa sărbătorească, pregătită special pentru acest eveniment și s-au putut bucura de cadrul primitor oferit de gazde.

Comentarii Facebook


Știri recente