Profesorul Petros Vasiliades omagiat la Tesalonic

La Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Aristotelis” din Tesalonic, Grecia, a avut loc pe 14 și 15 ianuarie o conferință teologică intitulată „Dialogul ecumenic în secolul 21, realități, provocări, perspective”. Manifestarea a fost dedicată teologului grec Petros Vasiliades, profesor de Noul Testament la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tesalonic, care a fost omagiat cu ocazia pensionării sale, informează „Ziarul Lumina”.

La conferință au participat IPS Antim, Mitropolitul Tesalonicului, reprezentanți ai Patriarhiei Ecumenice, teologi ortodocși din Grecia și din alte țări ortodoxe, profesori de teologie din spațiul apusean, studenți. Profesorul Petros Vasiliades a studiat teologia și matematica la Tesalonic, apoi la Londra, unde și-a definitivat studiile doctorale în teologie. A predat la Facultatea de Teologie de la Atena și apoi la Universitatea „Aristotelis” din Tesalonic. A fost invitat să susțină cursuri la numeroase universități din străinătate și a participat activ la dialogul ecumenic dintre Bisericile creștine. A publicat în limbile greacă și engleză 17 cărți și peste 150 de studii și lucrări în reviste și volume colective.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…